Workshop Product Fotografie

Na een enerverende foto bespreking door Karel Bingen tijdens een van onze wekelijkse fotoavond en natuurlijk door een korte presentatie van zijn eigen werk, werd er geopperd of het mogelijk was , dat hij een workshop produkt fotografie kon organiseren.

Na een korte inventarisatie werd het al snel duidelijk dat er voldoende interesse was binnen onze club voor het volgen van zo'n eendaagse workshop.

Op 19 januari was het dan zover, met zijn achten zouden we deze workshop volgen. Iedereen had zijn lijdend voorwerp meegebracht. Varierend van bloemen, oude camera's, glas tot zelfs een heftruck.

Na een zeer uitgebreid rondje wat we persoonlijk dachten te gaan realiseren, werden we langzaam maar zeker door middel van voorbeelden geinstrueerd hoe we strakjes onze eigen opstellingen konden maken, en werden er materialen naar voren getoverd wat we konden gebruiken.

Het moet gezegd worden dat Karel op zijn studio zolder een wel zeer uitgebreid aantal zaken had liggen die we konden gebruiken en die ook van pas kamen.
Verder werd het voor ons duidelijk dat je ook met een beperk aantal zaken en wat knutselwerk toch tot goede of de gewenste resultaten kon komen.

Voor de lunch werd al langzaam maar zeker begonnen met het opbouwen van ieder zijn stukje studio. Na de lunch werd er fanatiek gefotografeerd en weer omgebouwd en weer gefotografeerd en weer omgebouwd. Dit alles ook onder de bezielende leiding van Karel.
Voordat we er erg in hadden was de tijd verstreken en moest er begonnen worden met opruimen.

Al met al was het een zeer leerzame dag. We hadden een hoop geleerd maar vooral dat je ook met eenvoudige middelen thuis dit soort fotografie kunt beoefenen.

Afgelopen bijeenkomst zijn er een aantal van deze foto's welke gemaakt zijn gepresenteerd en besproken.

Verhaal geschreven door Sef Driessen.